Bietenteelt

Zaaien

Voor het zaaien van bieten hebben we twee machines. Hiermee zaaien we zowel op 50cm rijafstand als op 45cm. Verder is het mogelijk om chichorei te zaaien. De machines worden per rij electrisch aangedreven waardoor het mogelijk is om rijpaden open te laten en geren netjes te zaaien.

Bietenrooien

Bieten rooien we vanaf 2016 met twee Grimme Rexor 620 bietenrooiers. Beide machines zijn uitgevoerd met ontbladeraar met poetseras. In plaats van de klassieke koppers wordt het loof door middel van rubberen klepels aan twee zijden gepoetst. Door dit systeem wordt een aanzielijk hogere kilogram opbrengst per hectare gehaald.
De bieten worden uit gegrond gehaald door middel van oppelwielen. Dit systeem levert minder puntverlies op. Beide systemen leveren samen met een uitstekende reininging de hoogste opbrengst op.

Cichorei rooien

Met beide Grimme Rexor 620's kunnen we ook cichorei rooien. Hiervoor is de rooier uitgerust met dikkere reinigingsrollen, en worden de reinigingsrekken anders ingesteld zodat er geen knollen op het land achterblijven.