Fourage

Ronde balen

Met onze McHale Fusion III persen we ronde silage-, hooi- of strobalen. De balen hebben een diameter van 1.25 meter en een breedte van 1.2 meter. Met de snijinrichting kan tot 4cm kort gesneden worden. De baal wordt op de platte kant op het veld gelegd om beschadeging aan de folie te voorkomen. De pers beschikt over zowel een folie- als netbinder.

Met een traktor met frontlader uitgerust met een balenklem kunnen we deze balen transporteren. Voor transport over de weg beschikken we over drie plateauwagens.

Opraapwagen

We beschikken over twee Schuitemaker opraapwagens om silage mee op te rapen. Deze zijn beide uitgerust met een snijinrichting en doseerwalsen. Op de silo hebben we een Volvo L70E waarmee we een strakke en goed vastgereden silo maken.

Hakselen

Met onze New Holland FR 9080 hakselen we gras. Voor transport hebben we diverse combinaties die tussen de 40 en 50 kuub per vracht vervoeren. Op de silo hebben we een Volvo L70E waarmee we een strakke en goed vastgereden silo maken.

Grote balen

Met twee Krone Bigpack 1270 Multibale persen maken we balen met afmetingen: 1,2 meter x 0,7 meter met een maximale lengte van 2,7 meter. Verder is de pers uitgerust met een weegsysteem en een snijinrichting waarmee tot 4cm kort gesneden kan worden.

Multi-bale

Speciaal aan deze pers is dat binnen 1 grote baal meerdere kleine balen gemaakt kunnen worden. Deze kleinere balen worden met twee touwen gebonden, het grote pak wordt met 4 touwen gebonden. Een grote baal stro weegt ongeveer 300 kg. Maken we binnen deze baal 3 kleinere balen, dan wegen deze per stuk 100 kg waarmee ze met de hand hanteerbaar zijn. Dit systeem combineert het voordeel van een grote baal die snel en makkelijk te transporteren is, en van een kleine baal die makkelijk hanteerbaar is in de stal.

100 kg balen

Baalafmetingen zijn 0,48 x 0,80 meter, maximale lengte van 2 meter. Ideaal voor de manege's. Met een lengte van 2 meter bij stro, en 1,6 meter bij hooi wegen de balen tussen de 90 en 100 kg. De balen worden per twee afgelegd op het veld waardoor het laden snel kan gebeuren.

Wikkelen

Met een Mchale wikkelaar kunnen we de grote en 100 kg balen wikkelen. De 100kg balen worden per twee gewikkeld.

Transport

Om balen te laden beschikken we over een traktor met frontlader die uitgerust kan worden met een balenklem of balenvork. Hiermee kunnen we snel en zonder foliebeschadeging laden. We beschikken over drie plateauwagens om de balen mee te vervoeren.

Kleine balen

Baalafmetingen: 0,36 x 0,49 Meter, maximale lengte is 1,2 meter.

We persen met een Welger AP 830 met een twee meter brede pick-up. Met deze pers wordt een hoge capaciteit gehaald. We kunnen de pers uitrusten met een slee waardoor er rechtstreeks op de wagen kan worden geladen. Een baal weegt tussen de 10 en 20 kg, afhankelijk van het gewas en de persdichtheid die naar wens ingesteld kan worden.